Cyber- en
informatieveiligheid

Nieuws & updates

Waarom iam niet meer is weg te denken 2022-06-30 0 Nieuws
Identity & access management (iam) en customer iam (ciam) zijn alom vertegenwoordigd. Dat mag geen verwondering wekken, want ciam is cruciaal voor wie op een veilige en gebruiksvriendelijke manier digitale diensten wil ontsluiten.

Uit onderzoek...
De 3-2-1-backupstrategie onder de loep 2022-06-30 0 Nieuws
Is de 3-2-1-aanpak bij het maken van backups de heilige graal? Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk? Backups verdienen de aandacht, dat staat vast. Data zijn tenslotte de kroonjuwelen van een organisatie. Dat weten cybercriminelen ook. De...
CERT geeft stappenplan voor ransomware-aanval vrij 2022-06-29 0 Nieuws
CERT, onderdeel van Centrum voor Cybersecurity België (CCB), legt een plan vast hoe bedrijven in twaalf stappen kunnen reageren op een ransomware-aanval.

Het federale Computer Emergency Response Team, kortweg CERT is de operationele dienst van het...
Gartner onthult de acht beste voorspellingen voor cyberbeveiliging voor 2022-23 2022-06-29 0 Nieuws
Analisten verkennen de toekomst van cyberbeveiliging op de Gartner Security & Risk Management Summit, 21-22 juni in Sydney.

Uitvoerende prestatie-evaluaties zullen in toenemende mate worden gekoppeld aan het vermogen om cyberrisico's te...
Brusselse jongeren krijgen opleiding tot cyberexpert 2022-06-28 0 Nieuws
Microsoft en MolenGeek ontwikkelen een opleidingsprogramma rond cybersecurity voor Brusselse jongeren. Beide partijen zoeken nog partners voor het project.
Werkgevers in alle lagen van de samenleving hebben het moeilijk het nodige cyber- en...
Cursus: accounts beveiligen met tweestapsverificatie 2022-06-28 0 Tips & Tricks
In een wereld waarin we steeds meer online zijn, is het zaak om jezelf goed te beveiligen. De vertrouwde combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is daarbij vaak niet meer voldoende. Tweestapsverificatie heeft zijn intrede gedaan. Lees hier welke...
Nieuwe gevallen van ‘spoofing’ 2022-06-27 0 Nieuws
Dit weekend zijn verschillende Vlaams-Brabantse burgemeesters ‘gespoofd’. Dit wil zeggen dat er mails zijn uitgestuurd die lijken te komen van het mailadres van de burgemeester. In het vakje ‘Van’ zie je dan de naam van de burgemeester, maar als...
Verdacht telefoontje gekregen? Robocalls zitten weer in de lift 2022-06-27 0 Nieuws
De jongste tijd krijgen we weer meer meldingen van zogenaamde robocalls. Een robocall is een automatisch gegenereerde telefoonoproep. Als je opgebeld wordt door een robocall hoor je een vooraf opgenomen bericht of een robotstem. Je wordt gevraagd...
Tweeduizend verdachten gearresteerd in wereldwijde actie tegen online fraude 2022-06-24 0 Nieuws
Bij een grootschalige operatie in 76 landen heeft Interpol maar liefst tweeduizend mensen gearresteerd. Het viel binnen op 1.770 locaties om de daders achter social engineering scams te ontmaskeren.
De operatie met als codenaam First Light 2022...
Bevinden we ons midden in de eerste cyberoorlog? 2022-06-23 0 Nieuws
Hoe ziet een cyberoorlog eruit, en zitten delen van Europa daar ondertussen middenin? De vraag houdt security-experts al langer bezig, maar de antwoorden zijn even glibberig als sommige zeroday-exploits.
We zijn in principe op de hoofdzetel van...

Aan het woord

DPO’s … hou het simpel alsjeblief! Eddy Van der Stock V-ICT-OR vzw
Het is eigen aan domeinspecialisten om hun gespecialiseerde materie zo ingewikkeld mogelijk te...
Verder lezen

Notificatievoorkeuren

Om jouw notificatievoorkeuren te beheren moet je eerst inloggen. Nog geen lid van onze community? Geen nood, registreer jezelf hier!

Wil je nieuws en dreigingen delen met de community?

Wil je de ingezonden nieuwstips ook mee helpen cureren en zelf ook een redacteur of redactrice van de community worden? Contacteer ons!

GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL